Microneedling, een boost voor de huid

Microneedling

Microneedling is een van de behandelingen die Chamomilla aanbiedt. Microneedling heeft een dubbele werking: een  collageen inductietherapie en het inbrengen van actieve werkstoffen in de huid.

Microneedling is de perfecte behandeling voor: 

  • Acne littekens
  • Fijne lijntjes, rimpels en huidverslapping
  • Littekens
  • Pigmentstoornissen
  • Grove huidstructuur
  • Striae
  • Cellulite

Tot in de diepste lagen van de lederhuid kan ervoor gezorgd worden dat collageen en elastine opnieuw aangemaakt worden.

Door middel van steriele serums zoals hyaluronzuur krijgt uw huid de juiste voeding en wordt herstel in werking gezet. Deze factoren verjongen de huid. De huid wordt vernieuwd zonder de opperhuid te beschadigen. De huid wordt steviger en voller en de huidteint wordt egaler en stralender.

 

Wat voel je direct na de behandeling:

Afhankelijk van het behandelde gebied en de intensiteit van de behandeling zal de huid er roder uitzien en warm/prikkelend aanvoelen.

Dit gevoel zal binnen enkele uren na de behandeling afnemen. Roodheid kan enkele dagen aanhouden.

 

Wat kun je enkele dagen na de behandeling verwachten:

Enkele dagen na de behandeling kunnen er soms korstjes ontstaan. Dit is niet altijd het geval. Na ongeveer een week laten de korstjes vanzelf los en wordt de nieuwe huid zichtbaar.

Na enkele dagen kan de huid ook lichte schilfering vertonen door afstoting van dode huidcellen. De nieuwe huid is aanvankelijk wat lichter van kleur dan de niet behandelde huid. Dit zal na verloop van tijd bijkleuren.

Het is belangrijk om na de behandeling uv-straling zoveel mogelijk te vermijden en een zonbeschermingsproduct met factor 50 te gebruiken.

 

Wanneer is het eindresultaat van de behandeling zichtbaar:

Het aanmaakproces van elastine en collageen heeft tijd nodig. Dit proces vindt geleidelijk plaats in de huid. Na gemiddeld twee tot vier weken zullen de eerste huidverbeteringen zichtbaar zijn.

 

Hoe vaak dient men de behandeling te herhalen?

Voor een optimaal resultaat zijn er meerdere behandelingen nodig. Afhankelijk van de behandelindicatie kan het behandelinterval variëren tussen de twee en zes weken. 

Bij gebruik van hyaluronzuur worden drie tot vier behandelingen geadviseerd met een interval van één maand.

Deze behandelingen moeten altijd in kuurverband te worden ondergaan. Om het effect te behouden zullen af en toe eenmalige behandelingen herhaald kunnen worden.

 

Voor meer informatie kunt u met ons contact opnemen.

Microneedling-chamomilla