Wat is IPL ontharen en wat doet het?

IPL ontharen

Bij IPL ontharen wordt het pigment van de haar verwarmd door de intensieve lichtpuls. De afkorting IPL betekent Intense Pulsed Light. De warmte van de lichtpuls wordt door het pigment in de haar naar de haarfollikel geleid waardoor de haarfollikel kapot gemaakt wordt en er geen nieuwe haren meer kunnen worden gevormd. 

 

Pigment van het haar

Bij IPL ontharen is het van belang dat het haar het juiste pigment bevat. Donker haar bevat melanine dat licht kan absorberen. Blonde, rode en grijze haren hebben ander pigment en geven minder tot geen resultaat. 

Ook is het van belang dat de haar nog met de wortel vast zit in de haarfollikel anders wordt de haarfollikel niet geraakt. Omdat haren verschillende groeifasen hebben, kun je aan de buitenkant niet zien of een haar nog met die wortel vastzit in de follikel. Daarom zijn meerdere behandelingen nodig, gemiddeld 8 behandelingen.

Een lichte huid met donker haar heeft een duidelijker verschil tussen huid en haar. Dat vergemakkelijkt de behandeling en heeft meer effect. Wij kunnen ook de licht getinte huid tot en met huidtype lll met IPL behandelen. Wij adviseren mensen met een donkerderhuidtype, vanaf huidtype lV te laten behandelen met een speciale laser. 

 

Behandelingen met IPL

Behandelingen in het gezicht vinden 1 keer in de 4 weken plaats.

Behandelingen van oksels, armen en bikinilijn vinden 1 keer in de 6 weken plaats.

Behandelingen van benen en rug vinden 1 keer in de 8 weken plaats.

Met onze geavanceerde machine merkt u na de eerste behandeling al verschil!

 

Definitief ontharen voor vrouwen en mannen met CMP Smart Puls

Nooit meer scheren, harsen, waxen of epileren, geen stoppels en ingegroeide haartjes meer.

Dat is wat de CMP Smart Puls voor u kan betekenen. CMP betekent Constant Multi Puls. Elke flits/puls wordt 20.000 keer gecontroleerd waardoor de behandelingen zeer veilig en effectief zijn.

Onze behandelaar met CMP Smart Puls is medisch schoonheidsspecialiste dermatologie en heeft een diploma voor behandelingen om te ontharen met IPL en Laser. Eén keer in de drie jaar wordt nascholing gevolgd om deze specialisatie te behouden zodat cliënten in aanmerking kunnen blijven komen voor vergoeding door de zorgverzekeraar. Vanuit de aanvullende verzekering kunnen behandelingen in het gelaat vergoed worden. Raadpleeg uw polis of informeer bij uw zorgverzekeraar.

Tarieven van deze behandelingen vindt u op onze website onder IPL behandelingen